Neefje (10) Herman Finkers krijgt lachers op z’n hand met grap over FC Twente

VideoALMELO/WIERDEN - Normaal gesproken is het oom Herman die in de familie Finkers de lachers op zijn hand krijgt. Maar Alexander, het neefje van de cabaretier, kan er ook wat van. Een grap van de 10-jarige Wierdenaar over FC Twente wordt veelvuldig gedeeld op WhatsApp.

Alexander Finkers deed enige tijd geleden mee aan een voetbalworkshop van FC Twente. Alexander zelf is ‘fanatiek Heraclied’, zo vertelt oom Herman Finkers in de documentaire Stille getuige over het oude Heraclesstadion, die deze week was te  zien op FOX Sports 1.

‘Ben jij FC Twentefan?’

„De jeugdtrainer vroeg aan de jonge voetballers: ‘ben jij FC Twentefan?’. ‘Joa, joa, ik ben een hele grote FC Twentefan’. ‘En jij?’. ‘Joah, ik ook’. Et cetera, et cetera”, zegt Herman Finkers in de docu. 

„Toen kwam de trainer bij mijn neefje en vroeg ook aan hem: ‘en jij bent ook een groot FC Twentefan?’. ‘Nee, zei mijn neefje’. ‘Nee?’. ‘Nee’. ‘Waar ben jij dan fan van?’. ‘Van Heracles, zei Alexander’. ‘Van Heracles?! Wat doe je dan hier?’. ‘Och’, zei mijn neefje, ‘je moet onderop beginnen’...”

Apetrots

Het fragment is de afgelopen dagen al in diverse groepsgesprekken op WhatsApp voorbijgekomen. „Ik heb hem zelf al tientallen keren toegestuurd gekregen”, zegt Alexanders vader Jos, de broer van Herman.

Alexander zelf is volgens zijn vader ‘apetrots’. Vader en zoon krijgen louter leuke reacties, ook vanuit Enschede, zegt pa. „Alexander verwachtte alleen nog dat FC Twente nogmaals contact met hem zou opnemen, om hem uit te leggen dat ook FC Twente echt wel een leuke club is. Dat is er nog niet van gekomen. Maar hij staat er nog steeds voor open...”

Volledig scherm
Alexander Finkers (10) met zijn oom, cabaretier Herman Finkers. © Screenshot Stille getuige

Almelo e.o.