Volledig scherm
© Almelo

'Niet elke ondernemer heeft 't geld er zo maar liggen'

ALMELO - Ondernemersvoorzitter Ewald Huzink onderschrijft noodzaak. Dat het bedrijventerrein Dollegoor rijp is voor een ingrijpende opknapbeurt, staat ook voor hem buiten kijf.

Maar de gemeente Almelo moet naar de mening van Ewald Huzink, voorzitter van de nieuwe Ondernemersvereniging Havengebied Almelo, niet alles verwachten van de mogelijkheden, die ondernemers hebben om het aanzien van hun bedrijfspanden op te knappen. "Want dat kost natuurlijk wel veel geld. En niet elke ondernemer zal dat er zomaar hebben liggen", vreest hij. Bovendien: "Als ik om me heen kijk, dan zie ik nogal wat ondernemers op leeftijd. Het is de vraag of zij, die binnen afzienbare tijd uit het bedrijf zullen stappen, nog bereid zijn om te investeren in de uitstraling van hun pand."

Naar zijn mening zal de gemeente Almelo het investeren in het aanzien van bedrijfspanden op het Dollegoor daarom aantrekkelijker moeten maken. "Hoe, dat weet ik ook niet precies, maar ik denk dat je toch al gauw uitkomt bij een subsidieregeling", aldus Huzink, in het dagelijks leven directeur van Riwald Recycling op het industrieterrein Buitenhaven.

Die actieve rol van de gemeente is volgens hem ook onontbeerlijk in het streven naar bijvoorbeeld het gewenste technologiecluster tussen twee insteekhavens. "Best een goed plan, maar wil je het van de grond krijgen, dan zul je als gemeente actief ondernemers moeten benaderen. Naast een bedrijf als Panalytical hoort dan, zoals nu het geval is, geen opslagplaats van containers meer. Wil je iets bereiken dan moet je niet afwachten, maar dan dien je zo'n containerbedrijf actief te benaderen voor verplaatsing."

Overigens zegt de voorzitter van de nieuwe ondernemersorganisatie, overigens speciaal opgericht met het oog op de komende opknapbeurt, te hebben ervaren dat de gemeente Almelo voor overleg vatbaar is. "Dat hebben we bijvoorbeeld gezien bij de door ons gevraagde aanpassingen in het plan voor de kruising Weezebeeksingel-Buitenhaven. We zagen als ondernemers niets in de constructie die de gemeente voorstond. De huidige oplossing met verkeerslichten werkt echt perfect."

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen