Nieuw leven voor oude sluispoorten Almelo-Nordhornkanaal

ALMELO - Het is een fraai hoofdstuk stadshistorie dat in herinnering blijft aan de oevers van het Almelo-Nordhornkanaal. De aloude, gerestaureerde sluisdeuren van De Pook hebben een nieuw leven gekregen. Als bezienswaardigheid aan de Kanaal Zuidzijde. Woensdag werden de in ere herstelde ‘parels’ onthuld.

 1. Een lesje muziek van pianist Johan uit Almelo: ‘Stoffig getoeter? Jazz is ultieme muzikale vrijheid’
  PREMIUM

  Een lesje muziek van pianist Johan uit Almelo: ‘Stoffig getoeter? Jazz is ultieme muzikale vrijheid’

  ALMELO - Hij ademt jazz, maakt jazz en als het kon, zou Johan Bijkerk (79) jazz eten. Zielsveel houdt de Almeloër van de muziek die je op de radio nauwelijks hoort. Toch gaat Johan door. Onverstoorbaar. Cd’s maken. Optreden. Zodat misschien ooit jazzgiganten als Duke Ellington of Louis Armstrong uit de bluetooth-boxjes schallen die tieners overal mee naartoe zeulen. IJdele hoop? Niet volgens Johan Bijkerk.
 2. Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderingen
  PREMIUM

  Hoop bij bewoners langs kanaal Almelo-De Haandrik: provincie komt met meer geld voor herstel funderin­gen

  VROOMSHOOP - De provincie Overijssel stelt meer geld beschikbaar om schade aan huizen langs kanaal Almelo - De Haandrik te herstellen. Dat wordt gebruikt om onderzoek te doen naar funderingen en die, indien nodig, te versterken. Het geld wat daar voor nodig is, komt uit de eerder vastgestelde 25 miljoen euro die de provincie maximaal wil uittrekken voor schadeherstel in het gebied.
 3. Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’
  PREMIUM

  Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’

  ALMELO - Maral Dermovsesian (52) was een lieve, behulpzame, alleenstaande moeder van twee. Haar tante, Zonund Kardanakyan (70), een zorgbehoevende, vriendelijke weduwe. Ze werden vermoord, in Zonunds flat in Almelo, zonder reden. Het slaat een diep gat in hun familie, die boos en verdrietig tegelijk is. „Een buurman die zijn buurvrouw afslacht… wat voor man is dat?”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.