Volledig scherm
Quinten ten Broeke (links) en Henri Geugies © Bert Kamp

Nieuw Nederlandstalig muziekfestival in Almelo

ALMELO/NIJVERDAL - Almelo heeft er een nieuw evenement bij: het HAHA-festival. De avond met alleen maar Nederlandstalige artiesten - zoals Django Wagner, John de Bever en hoofdact Jan Smit - moet een feestje voor iedereen worden.

Heerlijk Almelo’s Hollands Avondje. Met de naam van het festival dat op vrijdag 30 september plaatsvindt willen organisatoren Henri Geugies en Quinten ten Broeke meteen de toon zetten. „De naam moet een positief effect naar buiten hebben. HAHA, daar worden mensen toch vrolijk van? Dat is nou precies onze bedoeling.”

Schelfhorstpark
Het wordt Hollands, en niets anders dan Hollands. Meebrullen met ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, ‘Liever te dik in de kist dan een feestje gemist’, of ‘Viva Hollandia’: bijna zeven uur achtereen staat een breed scala van Nederlandstalige artiesten op het podium in het Schelfhorstpark. Een bewuste keuze aldus Henri Geugies. „We willen een feestje voor iedereen, dat is doelstelling nummer één. Vanaf vijf uur gaat het terrein open met op de achtergrond wat dj-muziek, maar zodra de eerste artiest begint komt er geen dj meer aan te pas, alles live.”

Vijfduizend bezoekers
Twee maanden geleden was van het hele HAHA festival nog geen sprake. Geugies: „Een week of zes terug zat ik met Quinten op het terras. Ik vertelde dat ik met het idee zat om aan het eind van de zomer een gezellig feestje te organiseren, in Nijverdal op de markt. Met wat jong talent uit de regio en een leuke afsluiter, zoals John de Bever. Zegt Quinten tegen mij, dat ga je niet doen, want dat doe ik al in Almelo, alleen dan wat groter. Daarmee was het idee al snel geboren. Waarom niet samen een festival in het leven roepen.”

De organisatie hoopt op vier- tot vijfduizend bezoekers. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en kosten 15 euro

Almelo e.o.