Volledig scherm
PREMIUM
Rond de herinrichting van de Rumerslanden worden twee waterweken voor kinderen gehouden. Ze werden geopend met een vrolijke zeepbellenshow. © Lenneke Lingmont

Nieuw waterproject in Almelo: diverse wijken op de schop

ALMELO - Waterbeheer krijgt een veel grotere rol bij op handen zijnde renovatie van openbare ruimte in Almelo. Het deze week begonnen project in Rumerslanden is voorbeeld van nieuwe aanpak. Schoon en vuil water worden gescheiden en buurt praat mee over herinrichting.

‘Samen werken aan Almelo waterstad’, staat op grote borden bij de entree van de Rumerslanden op het Sluitersveld. En dat staat er niet voor niets, vertelt Machiel Wispels, coördinator beheer openbare ruimte (BOR) van de gemeente Almelo. Want water krijgt nadrukkelijk aandacht bij de op handen zijnde herinrichting van de buurt. Schoon hemelwater en vuil water van onder meer keuken en toilet worden nu nog samen afgevoerd naar de rioolwaterzuivering, maar worden straks gescheiden. Het schone water blijft in de wijk. Het wordt naar een nieuw aan te leggen grote bergingsvijver in de buurt geleid.

Almelo e.o.