Volledig scherm

Nieuwe advocaat wil nieuw onderzoek moord Nathalie Weinreder

ALMELO – Advocaat John Peters wil nader onderzoek naar de DNA-sporen in de moord op Nathalie Weinreder december 2010. Hij vindt dat moet worden onderzocht in hoeverre aangetroffen DNA-sporen met de moord te maken hebben. Het Openbaar Ministerie vindt dat verder onderzoek overbodig is. De rechtbank moet nog over het verzoek besluiten.

In de woning is weliswaar veel DNA van verdachte Dennis V. aangetroffen, maar dat hoeft volgens hem helemaal niet met het misdrijf te maken te hebben. Slachtoffer en verdachte hadden daags voor het delict seks met elkaar. De dag ervoor wisselende ze volgens Peters wel tweehonderd lieve msn-berichtjes uit. V. had volgens hem geen motief om Nathalie te wurgen.

De advocaat denkt dat enkele andere mannen in aanmerking komen als verdachte van het misdrijf. Een man noemde hij met name. Peters is ervan overtuigd dat als de moeder van Nathalie na de ontdekking van haar dood niet V., maar deze M. had genoemd als mogelijke dader, dat dan M. nu had vastgezeten.

Peters heeft anderhalve week geleden de zaak overgenomen van advocaat Petra Breukink. V. had geen vertrouwen meer in haar aanpak. De rechtszaak loopt al twee jaar.

Volgens officier Van Veen is M. ‘uitgebreid bekeken’. Van alternatieve scenario’s valt volgens hem niets meer in redelijkheid te verwachten.

Almelo e.o.