Volledig scherm
Creatieve workshops zijn onderdeel van de Week van de Amateurkunst © Wouter Borre

Nieuwe impuls voor Week van Amateurkunst in Almelo

ALMELO - De Week van de Amateurkunst in Almelo krijgt een nieuwe impuls. Volgende week presteren meer kunstenaars dan ooit zich aan het publiek met optredens en workshops dankzij samenwerkingen.

Een workshop songteksten schrijven, een workshop mozaïeken, meezingen met een koor en genieten van bijzondere dansoptredens. Het is een kleine greep uit het programma van de Week van de Amateurkunst, van 25 tot en met 30 oktober in Almelo.

Dit jaar georganiseerd door Het Huis van Katoen en Nu. „Het is voor het eerst dat wij het organiseren”, vertelt Martin Kroeskop. „Ik weet zelf weinig van amateurkunst en -cultuur, dus ik heb Rob Holleman erbij gevraagd. Hij heeft jaren lesgegeven bij de muziekschool.”

Samen hebben ze vervolgens het programma samengesteld en amateurkunstenaars en verenigingen in Almelo gevraagd mee te doen. „We zijn bij nul begonnen, hebben het opgezet zoals wij het in gedachten hadden”, vertelt Kroeskop.

En dat is een veelzijdig programma met verrassenden elementen. Zo geven de Peinturisten een demonstratie schilderen op de negentiende verdieping van het stadhuis. Daarnaast is de samenwerking gezocht met andere organisaties in de stad. Zo maakt Orkestendag van de vier Almelose orkesten nu onderdeel uit van de Week van de Amateurkunst. Verder zijn er de hele week optredens en workshops.

Een volledig programma staat op www.wak-almelo.nl.

Almelo e.o.