Volledig scherm
Egbert van Rhee is de nieuwe voorganger van baptistengemeente De Bron © Lars Smook

Nieuwe voorganger voor Almelose baptistengemeente De Bron

ALMELO - Egbert van Rhee is nieuwe voorganger van baptistengemeente De Bron. ‘Jezus is voor mij liefde en waarheid.’

Als je toch op zoek bent naar een geloofsgemeenschap om je bij aan te sluiten zouden alleen al de stoel en de kerkzaal van baptistengemeente De Bron aan de Adriaen Brouwerstraat een steekhoudend argument voor toetreding kunnen zijn.

De tweehonderd leden en veertig vrienden van De Bron volgen op comfortabele bioscoopstoelen de diensten op zondag. Voortaan worden die grotendeels verzorgd door de 38-jarige Egbert van Rhee. De kersverse voorganger doet zondag intrede, maar is alvast begonnen met het kennismaken met de leden en vrienden van De Bron.

Persoonlijk kennismaken
Zijn eerste baptistengemeente was in het Betuwse Zetten en met de komst naar zijn tweede gemeente verdubbelt hij ruim het aantal leden en vrienden, die hem als voorganger hebben. ,,Ik ben van plan om alle leden en vrienden te bezoeken om persoonlijk kennis te maken”, weet Van Rhee die getrouwd is en drie kinderen - twee jongens en een meisje - heeft.

Heracles
Met zijn gezin bewoont hij sinds kort een huis in het Windmolenbroek en hij heeft inmiddels besloten om met zijn oudste zoon in ieder geval een wedstrijd van Heracles te bezoeken. ,,Prachtig toch, dat ze Europa in gaan. Ik kan me nu al op die wedstrijden verheugen.”

Vergrijzing
Het aantal leden van De Bron is al jaren vrij constant, maar de gemeente heeft ook te maken met vergrijzing. ,,Het is helaas een onmiskenbaar feit dat een groeiend aantal mensen zich afkeert van het geloof. En toch zie je ook dat mensen op zoek zijn naar iets, naar rust in hun leven en dan maar hun toevlucht zoeken tot yoga of zenboeddhisme om zich goed te voelen.

Maar Jezus kan die rust ook geven. Alleen het goede gevoel meegeven is een te smalle basis. Ik zou tekort schieten, vind ik, als de bezoekers na de dienst alleen met een goed gevoel huiswaarts zouden gaan. Gevoel is niet iets wat over rails gaat, maar het buigt dan eens naar links, dan weer naar rechts. Het moet meer zijn.

Almelo e.o.