Volledig scherm
PREMIUM
De watertoren aan de Reggestraat heeft al een woonbestemming. © Lenneke Lingmont

Nog even geduld, en dan woont Gerwin in Almelo in een watertoren

ALMELO - De tijd is er even niet naar: Gerwin Roelofs moet nog geduld hebben voordat hij in de watertoren kan wonen.

Quote

Als kind ben ik een keer met mijn vader in een watertoren geweest. Toen ik weer beneden was heb ik gezegd ‘daar wil ik later in wonen’

Gerwin Roelofs, eigenaar watertoren in Almelo

Van jongs af aan heeft Gerwin Roelofs iets met watertorens. En sinds enkele jaren is Gerwin Roelofs zelf de trotse eigenaar van een watertoren. Die aan de Reggestraat in Almelo. Het is een bijzonder pand. Waar de meeste Twentse watertorens rond zijn en gebouwd van baksteen, is de markante Almelose toren vierkant en van beton. De in Wijhe woonachtige Roelofs wil er in de toekomst gaan wonen. Maar de verbouwing is een zaak van de lange adem.

„Een watertoren is altijd mijn droom geweest. Als kind ben ik een keer met mijn vader in een watertoren geweest. Toen ik weer beneden was heb ik gezegd ‘daar wil ik later in wonen’. Mijn ouders zeiden ‘je bent helemaal gek’.” Maar Roelofs maakte zijn droom waar: sinds 2016 is hij de trotse eigenaar van het rijksmonument aan de Reggestraat. Het enthousiasme stráált eraf als hij over het pand vertelt. „Het idee dat je in zo’n mooi en groot gebouw de vrijheid kunt zien en de zon onder kunt zien gaan... Het is niet te beschrijven dat ik nu de mogelijkheid had om zoiets te kunnen kopen... prachtig.”

Almelo e.o.