Volledig scherm
Frida Koopman en Ludger Schüling © Lenneke Lingmont

Nominatie prijs komt De Wonne Almelo goed uit

ALMELO - Woongemeenschap De Wonne in Almelo, die zich al meer dan twintig jaar bekommert over mensen die in de knel zitten, is genomineerd voor een prijs.

Het gaat om de Religieuzenprijs die wordt uitgeloofd door de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR). De prijs, een beeldje en een geldbedrag van 5.000 euro, wordt in het najaar uitgereikt. De prijs is bedoeld voor initiatieven op het gebied van barmhartigheid.

Tijdelijke huisvesting
De Wonne is een oecumenische woongemeenschap, 'We bieden tijdelijke huisvesting aan mensen die in een crisis zitten''', vertellen de kerngroepsleden Ludger Schüling en Frida Koopman. Ze zijn uiteraard verheugd over de nominatie. „Er spreekt waardering uit. De nominatie is ook mooi vanwege de publiciteit.” De woongemeenschap heeft een plek vrij voor een zesde kerngroepslid. „Daar kunnen we nu mooi aandacht aan schenken.”

Voedsel
De Wonne Almelo komt voort uit de gelijknamige woongemeenschap in Enschede. Het pand aan de Arendboersweg, een voormalig klooster, wordt gehuurd van de woningstichting Sint Joseph. Naast De Wonne staat de gesloten Egbertuskerk, waarin nu de voedselbank zit. Handig, want voedsel dat overblijft gaat naar De Wonne.

Almelo e.o.