Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten op het terrein van ETNL aan de Planthofsweg in Almelo op 29 maart 2013, Goede Vrijdag notabene, waarbij twee werknemers om het leven kwamen. © Bert Kamp

Noodlottig bedrijfsongeval
ETNL Almelo dreunt na

ALMELO - Een noodlottig bedrijfsongeval bij Enrichment Technology Nederland (ETNL) in Almelo dreunde woensdag – ruim vijf jaar later – na bij de rechter. Eén van de bedrijfshulpverleners claimt letselschade bij zijn voormalige werkgever.

Het was een drama op vrijdag 29 maart 2013 bij ETNL, waar centrifuges worden gebouwd voor het verrijken van uranium. De 44-jarige Henk Lucas uit Albergen zakte in elkaar en overleed ter plaatse. Lucas was even daarvoor met zijn 54-jarige collega Robert ter Steege uit Enschede in een cilinder met het reukloze argongas geweest. Ter Steege overleed een dag later.

  1. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
    PREMIUM
    COLUMN

    Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

    Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Almelo e.o.