Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten op het terrein van ETNL aan de Planthofsweg in Almelo op 29 maart 2013, Goede Vrijdag notabene, waarbij twee werknemers om het leven kwamen. © Bert Kamp

Noodlottig bedrijfsongeval
ETNL Almelo dreunt na

ALMELO - Een noodlottig bedrijfsongeval bij Enrichment Technology Nederland (ETNL) in Almelo dreunde woensdag – ruim vijf jaar later – na bij de rechter. Eén van de bedrijfshulpverleners claimt letselschade bij zijn voormalige werkgever.

Het was een drama op vrijdag 29 maart 2013 bij ETNL, waar centrifuges worden gebouwd voor het verrijken van uranium. De 44-jarige Henk Lucas uit Albergen zakte in elkaar en overleed ter plaatse. Lucas was even daarvoor met zijn 54-jarige collega Robert ter Steege uit Enschede in een cilinder met het reukloze argongas geweest. Ter Steege overleed een dag later.

  1. Burgemeester na incident met Tukkers: ‘Hardenberg wordt markt voor drugshandel’
    PREMIUM

    Burgemees­ter na incident met Tukkers: ‘Hardenberg wordt markt voor drugshan­del’

    ALMELO/HARDENBERG - De Hardenbergse burgemeester Peter Snijders vindt de mishandeling van twee agenten in zijn gemeente begin deze maand ‘volstrekt onacceptabel'. Afgelopen zondag en maandag werden nog twee verdachten aangehouden voor deze mishandeling, waarvoor al een 20-jarige inwoner uit Twenterand vastzat. Volgens Snijders staat dit incident niet op zichzelf, maar zijn er steeds vaker problemen met drugshandel in de gemeente. ,,Hardenberg lijkt een markt te worden.”

Almelo e.o.