Volledig scherm
Fans stapten uit en wilden niet verder © Linda Hilberink

OAD maakt geen excuses, 'maar bergweggetje was verkeerde keuze'

ALMELO/GOOR - Heracles Almelo heeft aangeboden als aanspreekpunt te willen fungeren voor supporters die boos zijn op busbedrijf OAD. De reis naar het Portugese Arouca van vorige week, waar Heracles tegen de plaatselijke FC speelde, was voor veel van de 58 supporters een helletocht.

De route voerde over smalle kiezelweggetjes door de Portugese bergen. Totaal ongeschikt voor een grote touringcar. Veel Heracles-supporters waren zo bang dat ze uit de bus zijn gestapt.

18 kilometer lopen
Supporter Roy Symonowicz heeft liefst achttien kilometer door de bergen moeten lopen. Symonowicz, en met hem verschillende andere supporters, willen excuses van OAD voor wat er is gebeurd. Bovendien wil hij ‘een gebaar’ van het Goorse busbedrijf.

Rechtsbijstand
Verschillende supporters kondigen aan met een klacht te komen, enkelen hebben daarvoor al contact opgenomen met hun rechtsbijstandsverzekering. Heracles heeft de gedupeerde fans aangeboden als tussenpersoon te willen fungeren.

'Begrip voor teleurstelling'
In een reactie laat OAD weten geen excuses te maken. „We hebben wel begrip voor de teleurstelling”, zegt woordvoerder Peter Wijnen. Hij zegt wel dat het achteraf een verkeerde keuze is geweest van de buschauffeur om de snelste route naar Arouca via het steile bergweggetje te volgen. „Men heeft blind gevaren op de navigatie die de snelste route aangaf.”

Les
Het busbedrijf zegt ‘lessen te trekken’ uit wat er vorige week is gebeurd. OAD kondigt aan om, als het nodig is, koepelorganisaties te betrekken bij de behandeling van eventuele klachten van supporters.

Almelo e.o.