Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Oktoberfest Geerdijk wilde Helene Fischer: 'Maar kostte drie ton'

GEERDIJK - Maar liefst 6.000 mensen genoten zaterdag op het Oktoberfest in Geerdijk van artiesten als Harten 10 en Johnny Bolk. Helene Fischer bleek niet haalbaar. "Anderhalf uur kostte ons drie ton", zegt Patrick Fokke van de organisatie.

Het bier heeft zeker rijkelijk gevloeid?
Fokke: "Dat kun je wel zeggen. Het was een zware avond. Ook voor mij. We hadden 20 kuub bier op voorraad. Grolsch kwam nog eens met 5 kuub. Om kwart voor twaalf was er al 17 kuub doorheen. Uiteindelijk hebben we de 20 bereikt. Ja, 20.000 liter. Maar met de pullen bier, halve liters, gaat het natuurlijk hard."

Zijn jullie inmiddels het grootste Oktoberfest van Nederland?
Fokke: "Dat lijkt me wel. Mensen komen van heinde en verre naar Geerdijk, merkten we ook zaterdagavond. Er was zelfs een bus uit Alkmaar. Gekkenwerk. Toen we vijf jaar geleden begonnen, hielden we rekening met 700 man. Het waren er direct al 2.500. Vorig jaar hadden we ook al plaats voor 6.000 mensen, maar waren er 5.300. Nu waren we voor het eerst uitverkocht."

Wat was jouw hoogtepunt?
Fokke: "Toen alle 6.000 mensen binnen waren. Rond half elf. Als je dan vanaf het podium over die mensenmassa kijkt... Prachtig om al die lederhosen en dirndls te zien. 85 procent was in klederdracht. Als je die niet aanhad, viel je gewoon op."

Welke schlagerzanger mag terugkomen?
Fokke: "Eigenlijk waren ze allemaal goed. Harten 10 was mooi. Maar ook een dj kan de sfeer er goed in brengen met de typische oktoberfestmuziek. Toen Atemlos durch die nacht van Helene Fischer werd gedraaid, ging het los. We hebben haar nog geprobeerd te boeken. Normaal treedt ze niet op in tenten, ze wilde voor ons wel een uitzondering maken. Maar anderhalf uur kostte ons drie ton. Daar schrokken ook wij wel even van."

Het feest is verder incidentloos verlopen?
Fokke: "Natuurlijk heb je altijd wel een opstootje, dat voorkom je niet, maar verder is er niets noemenswaardig gebeurd."

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Almelo e.o.