Volledig scherm
Politie bij de woning op de dag van het incident. © News United/Emiel Geerding

OM eist drie jaar cel en tbs tegen Almeloër die hulpverlener met mes in hoofd stak

ALMELO - “Ik was ‘m al langer zat, maar uiteindelijk was ik zo woedend, nog nooit zo boos geweest. Toen toen had ik er genoeg van en heb een mes gepakt en hem in zijn gezicht gestoken.” Dat zei de schizofrene G. (25) uit Almelo donderdag voor de rechtbank in zijn geboorteplaats, waar hij drie jaar cel en tbs hoorde eisen. 

G. stak op 29 januari een hulpverlener van Aveleijn met een mes in zijn hoofd. Het mes belandde via de oogkas in de hersenen en het slachtoffer overleefde ternauwernood. Officier van justitie Pol eiste 3 jaar en tbs met dwangverpleging tegen G., hij is van mening “dat de maatschappij beschermd moet worden tegen de problematiek van meneer en zijn stoornis.”

‘Gewoon in zijn gezicht steken’

De hulpverlener was op de bewuste januaridag op bezoek bij de Almeloër thuis in zijn appartement aan de De Ruyterstraat. G. wilde dat het slachtoffer hem met financiën hielp en toen dat niet naar zijn zin ging pakte hij het mes uit zijn keuken. “Ik zag niet waar ik hem stak, ik wilde hem gewoon in zijn gezicht steken” zei een hevig van de spanning trillende G. tegen rechtbankvoorzitter Essed en zijn collega’s. Na het incident belde hij 112 en wachtte buiten zijn woning de komst van hulpverleners af

Dwangmedicatie

G. stond onder toezicht van de geestelijke gezondheidszorg en mocht onder de voorwaarde dat hij elke twee weken dwangmedicatie tegen zijn stoornis kreeg buiten een kliniek wonen. G. belandde op zijn 17e voor het eerst met een ernstige psychose in een gesloten kliniek. Op 29 januari had de 25-jarige al bijna een maand geen medicatie meer gehad maar rookte wel dagelijks meerdere psychose-versterkende joints.

Inmiddels weer aan het werk

Het slachtoffer is inmiddels weer voorzichtig aan het werk maar het blijft de vraag of hij volledig aan het werk kan, de man revalideert nog altijd en liep een beschadiging aan zijn oog op. Ook is hij verwikkeld in een strijd met de verzekeraar van zijn werkgever om de geleden schade vergoed te krijgen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak'

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.