Volledig scherm
Impressie van de situatie na de verbouwing van het oude V&D-complex, gezien vanaf het Waagplein. © Illustratie Beter Wonen

Ombouw V&D Almelo markeert einde tijdperk

ALMELO - V&D was een begrip in Almelo, vooral in de laatste decennia van de vorige eeuw. Vrijdag, zaterdag en zondag gaan de gemeente, Beter Wonen en Urban Interest hun binnenstadsplannen aan het publiek presenteren, op de eerste etage van het vroegere V&D-complex. Bij die presentatie wordt tevens aandacht besteed aan het verleden van het warenhuis en de omgeving en dat zal voor velen een feest der herkenning worden.

Nostalgie
‘Dit had Almelo nooit verloren moeten laten gaan.’ Nostalgie klinkt door in de woorden waarmee de beheerder van de site ‘Toen was Almelo nog mooi’ een oude foto van het warenhuis van V&D vergezeld laat gaan. Hij zal niet de enige zijn die warme herinneringen koestert aan dat grote warenhuis van toen. Voor kleine jongens waren de zes roltrappen een ware attractie, op de platenafdeling kocht menig tiener zijn of haar eerste plaatje en maakte zo kennis met Beatles, Stones en Monkees, en de fraaie lunchroom was met name op zaterdag druk beklant. En in het trappenhuis speelde in de Bimbobox het apenorkest, voor een kwartje.

Transformatie
Het voormalige V&D-gebouw wordt de komende maanden getransformeerd tot een appartementencomplex met zowel op de eerste als op de tweede etage vijftien appartementen, die worden verhuurd door woningcorporatie Beter Wonen.De gemiddelde huurprijs is 640 euro per maand.
De appartementen hebben een woonoppervlak van circa 80 tot 100 meter. De huurders krijgen een parkeerplaats in de parkeergarage onder Albert Heijn aan De Werf. Beneden komen winkels. Medio februari begint de verhuur, maar belangstellenden kunnen zich nu al inschrijven.
Vandaag wordt het startsein voor de bouw gegeven. Morgen en zondag is het pand van 12.00 tot 16.00 uur geopend voor belangstellenden.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.