Volledig scherm
Pim Lier. © ANP

Omstreden halfbroer Juliana overleden in Almelo

ALMELO - Pim Lier, de halfbroer van koningin Juliana en zoon van Prins Hendrik, blijkt de laatste jaren van zijn leven in volstrekte anonimiteit gewoond te hebben in Almelo. Dat meldt De Telegraaf. Lier, die in 1987 in opspraak raakte vanwege de moord op zijn vrouw Petra, stierf vorig jaar , eveneens in Almelo.

De advocaat Pim Lier leidde een betrekkelijk anoniem leven tot 1979. In dat jaar kwam na een publicatie van historicus Lou de Jong in zijn befaamde standaardwerk over de Tweede Wereldoorlog aan het licht dat hij een bastaardzoon was van prins Hendrik, de echtgenoot van koningin Wilhelmina. Vanaf dat jaar figureerde hij met enige regelmaat in kranten en tv-programma’s. Acht jaar later was hij opnieuw voorpagina-nieuws, dit keer in verband met de moord op zijn echtgenote die hij – in een ultieme poging tot euthanasie- op haar ziekbed doodschoot.

Centrumpartij
In de jaren ’80 kwam Lier nogmaals in de belangstelling te staan toen de extreem-rechtse politicus Hans Janmaat bekendmaakte dat er een lid van het koninklijk huis lid was geworden van zijn Centrumpartij. Pas later bleek om wie het daarbij ging: Pim Lier.

De dood van de advocaat vorig jaar in Almelo is door de familie geheim gehouden.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.