ON 3 uit Almelo maakt kans op tv-duel tegen oud-profs: ‘Bonkige lichaam erin zetten en scoren’

VideoALMELO - „Waarom wij die wedstrijd tegen de Rebellen verdienen? We staan een-na-laatste. Ik denk niet dat we erin blijven, dus dan zou zo’n potje tegen die oud-profs toch nog een hoogtepunt in ons seizoen opleveren.” 

Troy Geerdink en zijn teammakkers van Oranje Nassau 3 uit Almelo maken nog kans op ‘de Wedstrijd van je Leven’, die zaterdag 1 juni live te zien is op FOX Sports. Zondag horen ze of zij gewonnen hebben. Er zijn nog tien amateurteams in Nederland die kans maken op het duel tegen de oud-profs van FC de Rebellen. 

Deze laatste dagen halen de Almeloërs nog alles uit de kast om stemmen te trekken. Zelfs tv-analyticus Johan Derksen werd gestrikt om voetbalfans in heel het land over te halen toch vooral op ON 3 te stemmen

Ricky van den Bergh en Sjaak Polak

De Rebellen bestaat uit oud-profvoetballers (en culthelden) Ricky van den Bergh, Sjaak Polak en Pascal Bosschaart. De trainer is oud-Feyenoorder John de Wolf. Eén van de sterspelers is oud-international en ex-Arsenalspeler Glenn Helder. Ga er maar aan staan, als derde elftal van een amateurclub... 

De ploeg staat er in de competitie beroerd voor, op plek 11 van de 12 in de tweede klasse voor reserveteams. Toch is er sprake van Almelose bluf. Mocht ON 3 ‘de Wedstrijd van je Leven’ mogen spelen, dan kunnen de oud-profs hun borst natmaken. 

‘Panna uitdelen’

„Ik wil een panna uitdelen aan iemand die vroeger in De Kuip of de Arena heeft gespeeld”, zegt middenvelder Stijn Kuipers. En vleugelverdediger annex trainer Troy Geerdink: „We willen laten zien dat we van een stelletje professionals kunnen winnen.”

Spits Nick Noeverman moet voor de doelpunten zorgen. Hoe hij dat gaat doen? „Ik zet mijn bonkige lichaam erin, draai weg bij mijn tegenstander en krul de bal met mijn gouden been - mijn rechterbeen - in het rechter hoekje.”

De mannen van Oranje Nassau 3.
Volledig scherm
De mannen van Oranje Nassau 3. © Rikkert Harink

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.