Volledig scherm
Een verjaardagsfeestje, opgezet door Verjaardag in de maak. © Lars Smook

Ondernemers achter Doelenkerstmarkt Almelo in actie voor Verjaardag in de maak

ALMELO - De voorbereidingen voor de jaarlijkse Doelenkerstmarkt in de Doelenstraat, Oranjestraat, Grotestraat Noord, Molenstraat en de Ootmarsumsestraat centrum zijn in volle gang. Het spektakel heeft plaats op zondag 15 december. Net als andere jaren doneert de organisatie ook dit keer een bedrag aan een goed doel. 

Dat goede doel is dit jaar ‘Verjaardag in de maak’. Deze organisatie houdt zich zoals de naam al doet vermoeden bezig met verjaardagen. Voor armere kinderen in de samenleving is het lang niet altijd vanzelfsprekend dat er een feestje wordt gevierd of dat er een cadeautje klaarligt. Dat is het moment waarop Verjaardag in de maak instapt. Deze organisatie is van mening dat ook deze kinderen in de basisschoolleeftijd in elk geval één keer een mooi feest op hun verjaardag moeten kunnen vieren. 

Wie wel, wie niet

Ouders melden hun kinderen aan via de Voedselbank of de stichting Leergeld en het Jeugdfonds. Medewerkers van de organisatie komen bij de mensen thuis en controleren de financiële situatie. Als die situatie inderdaad schrijnend blijkt, gaat Verjaardag in de maak aan de slag om een kinderfeestje bij bijvoorbeeld Heracles, Preston Palace of Dolle Pret op poten te zetten. 

Ondernemers die deelnemen aan de Doelenkerstmarkt zijn inmiddels begonnen met een grote inzamelactie voor Verjaardag in de maak. Daarvoor staan collectepotten in een groot aantal winkels. Het eindbedrag wordt tijdens de kerstmarkt op zondag 15 december bekendgemaakt. 

Kerstmarkt

De kerstmarkt begint die dag om 12.00 uur. Het kerstspektakel duurt vervolgens tot ongeveer 17.00 uur. Ook elders in het centrum zijn de winkels deze zondag geopend. Tijdens de markt zijn er tevens verschillende optredens van onder meer de zanggroep Reset M2M en de band Package. Ook het Beerling koor komt naar het stadshart voor een optreden. 

Informatie: www.doelenkerstmarkt.nl. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.