Volledig scherm

Onderzoek na vechtpartijen asielzoekers in Almelo

ALMELO - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) doet onderzoek naar een grote vechtpartij in de binnenstad van Almelo, in de nacht van zaterdag op zondag. Rond 02.00 uur raakte een groep asielzoekers op de Koornmarkt slaags met een groep cafébezoekers. Het COA wil weten welke bewoners daarbij betrokken waren en welke rol ze erin hadden.

De ruzie ontstond bij een uitgaansgelegenheid aan de Grotestraat. Een groep cafébezoekers kwam daarna naar buiten, waar de onenigheid met de azc-bewoners zich voortzette.
Gewonde
De twee groepen, waarvan een deel volgens de politie onder invloed was, verplaatsten zich naar de Koornmarkt, waar met stenen naar elkaar gegooid werd. Daarbij raakte een persoon gewond in zijn gezicht. De politie dreef de groepen uit elkaar, maar heeft geen aanhoudingen verricht.

„Er is ter plekke door niemand aangifte gedaan. Daarom was de zaak voor ons afgedaan toen de rust was teruggekeerd”, zegt voorlichter Frank Brouwer van de politie.” Over de aanleiding van de ruzie is niets bekend. Ruzie
Zondagavond ging het mis in het azc in Almelo. Daar ontstond een ruzie tussen drie bewoners, waarna een groep van ongeveer twintig bewoners zich ermee bemoeide. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en hield twee mannen van 19 en 22 aan. Ze zijn door de politie aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en mishandeling.

De mannen zitten nog vast in het arrestantencentrum van de politie in Borne. Volgens de politie is er geen verband tussen de vechtpartij in het centrum en die in het azc. Maatregelen
Uit intern onderzoek van het COA moet blijken welke maatregelen er tegen de vechtersbazen moeten worden genomen. Volgens een woordvoerder van het COA lopen de mogelijkheden uiteen van een mondelinge waarschuwing tot een boete en overplaatsing naar een ander azc.

Almelo e.o.