Volledig scherm
Joop Israel van de Fietsersbond wil graag een oversteek over de Van Rechteren Limpurgsingel. Met een tunnel zou hij helemaal blij zijn. © Wouter Borre

Onderzoek naar tunnel Gravenallee Almelo

ALMELO - Er komt een onderzoek naar de kosten van een tunnel onder de Van Rechteren Limpurgsingel, die het groen van het Gravenallee met de stad verbindt.

De VVD en PvdA dienden dinsdagavond een voorstel voor zo'n onderzoek in. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde het voorstel. Na de zomer moet de gemeente een overzicht geven van de kosten van zo'n tunnel. Volgens een inschatting komen die uit rond een half miljoen euro.

"We willen op korte termijn, dus snel na het zomerreces, weten wat het kost", zegt Jemy Pauwels (VVD). "De eerste signalen zijn dat de kosten erg meevallen. In dat geval moeten we bij de behandeling van de begroting zien of we het geld vrij kunnen maken. Maar eerst moeten we kijken of het financieel haalbaar is."

Ook Jaap Stapel (PvdA) is enthousiast over een tunnel. "Maar de kosten zijn bepalend", zegt Stapel. "Als het twee miljoen kost, weet je dat de tunnel er de komende 25 jaar niet komt."

Het gaat om een fiets- en voetgangerstunnel voor wandelaars, fietsers, hardlopers en andere recreanten. De Fietsersbond Almelo maakt zich ook hard voor een oversteek, of dat nou over de weg is of via een tunnel.

Almelo e.o.