Broodje bij de Brug zat achter de woning van de familie Quick aan de Peppellaan in Aadorp.
Volledig scherm
Broodje bij de Brug zat achter de woning van de familie Quick aan de Peppellaan in Aadorp. © Lars Smook

Ontruiming schuur cateraar Quick in Aadorp was mogelijk onrechtmatig

DEN HAAG/AADORP - De Raad van State heeft de rechtbank Overijssel op de vingers getikt in de kwestie rond een cateringbedrijf in een schuur aan de Peppellaan in Aadorp. De Raad draagt de rechtbank in een uitspraak op om alsnog de bezwaren van cateringonderneemster Demy Quick tegen een dwangsom van de gemeente Almelo serieus inhoudelijk te behandelen. 

Omdat de rechtbank een cruciale vormfout heeft gemaakt, ging de eigenaar mogelijk voorbarig tot ontruimen van de schuur over, waarin niet alleen het cateringbedrijf zat maar ook de woonkeuken van de familie Quick en de dart- en biljartclub. 

Uitspraak zonder zitting

De Raad van State, het hoogste orgaan op het gebied van bestuursrecht in ons land, maakt korte metten met een uitspraak van de rechter, die Quick zonder rechtszitting niet-ontvankelijk verklaarde. Volgens de Raad van State is dat in strijd met de Algemene wet bestuursrecht. 

De rechtbank had Quick wel uitgenodigd voor een rechtszaak, maar toch zonder zitting uitspraak gedaan. En dat kan niet. De rechtbank zal nu alsnog de zaak moeten behandelen. 

Mocht de rechtbank tot een andere conclusie komen, dat is de ontruiming van de schuur mogelijk onrechtmatig en mag Quick terug in de schuur. Als de rechtbank de bezwaren afwijst, kan Quick weer in hoger beroep naar de Raad van State die de kwestie dan zelf inhoudelijk zal beslissen. Deze uitspraak betekent overigens niet dat Quick nu al met haar cateringbedrijf terug kan in de schuur. 

Ontruimd

De eigenaar-verhuurder van de schuur, Henri Obermeijer, heeft het pand op 10 juli via de kantonrechter geheel laten ontruimen. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.