Volledig scherm
© Almelo

Ontwikkelaar Fortezza betaalt miljoen niet terug

ALMELO - Projectontwikkelaar Van der Looy heeft het miljoen aan leges voor Fortezza niet terugbetaald. Dat had hij voor 1 september moeten doen. Van der Looy wilde uitstel tot 1 december 2011, maar dat verzoek is door het college van B en W afgewezen.

Projectontwikkelaar Van der Looy zegde de gemeente Almelo oktober vorig jaar toe ruim 1 miljoen euro aan leges voor het Fortezzaproject terug te betalen, vóór 1 september 2011. Dat heeft de ontwikkelaar niet gedaan. Volgens wethouder Jan van Marle van Financiën kwam hij wel met het verzoek om uitstel van betaling, tot 1 december 2011. „Daar zijn we niet mee akkoord gegaan en dat hebben we hem ook laten weten”, aldus Van Marle. Desondanks heeft Van der Looy het miljoen niet betaald. Volgens Van Marle heeft de ontwikkelaar geen reden opgegeven voor het vragen om uitstel van betaling.

Van Marle zegt dat nu eerst een publiekrechtelijk traject wordt ingezet, waarbij de belastingambtenaar van de gemeente de leges invordert. Wanneer Van der Looy niet betaalt - en de verwachting is dat hij dit niet zal doen - doet de gemeente een beroep op een zogenaamde ‘concerngarantie’.

Deze garantie houdt in dat de gemeente het geld ook kan halen bij de moedermaatschappij Van der Looy Vastgoed B.V. De aanslag staat namelijk op naam van de Ontwikkelingsmaatschappij Almelo.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.