Volledig scherm
© Thinkstock

Ook andere onderdelen Kobes Plastics failliet

ALMELO - Na Kobes Plastics zijn ook vijf verwante bv’s omgevallen. In totaal komen daardoor ongeveer twintig medewerkers van het Almelose bedrijf op straat te staan.

Vorige week ging Kobes Plastics, producent van kledinghangers, al failliet. Woensdag viel tevens het doek voor Kobes CSR, Kobes Milieu, G.H. Kobes Beheer, G.H. Kobes Holding en Hangershop bv. Alle onderdelen van het bedrijf houden kantoor op Bedrijvenpark Twente. Net als voor Kobes Plastics benoemde de Almelose rechtbank mr. J. Eringa tot curator.

Kledinghangers
Het bedrijf bestond bijna 35 jaar. In 1982 begon Vriezenvener Gerrit Kobes in zijn woonplaats met het verzamelen en sorteren van kledinghangers. Vier jaar later verhuisde hij zijn bedrijf naar Almelo en legde hij zich ook toe op productie van kunststof kledinghangers. Kobes Plastics groeide sindsdien gestaag. Behalve de detailhandel behoorden ook grootwinkelbedrijven als HEMA en V&D tot de klantenkring.

In Almelo beschikte het bedrijf over volledig geautomatiseerde sorteer- en productielijnen voor kledinghangers. Voor de Europese markt maakte Kobes ooit jaarlijks miljoenen kunststof kledinghangers. Verder produceerde Kobes ook in onder andere Turkije en China.

FiberFlex
De Almelose rechtbank heeft woensdag ook FiberFlex in Enschede en het verwante TelFlex, beiden gevestigd aan de Strootsweg, failliet verklaard. Het bedrijf richtte zich op glasvezelwerkzaamheden en was ook actief in onder andere de afbouw en installatietechniek. Mr. M. Inan is benoemd tot curator.

Almelo e.o.