Grote kans dat de wijk Aalderinkshoek in de toekomst wordt verwarmd met energie van de nieuwe rioolwaterzuivering aan Plesmanweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote kans dat de wijk Aalderinkshoek in de toekomst wordt verwarmd met energie van de nieuwe rioolwaterzuivering aan Plesmanweg. © Frans Nikkels

Ook zonder Twence gaat flink deel Almelo van gas af, met rioolwater als warmtebron

ALMELO - De gemeente Almelo doet niet mee aan de ontwikkeling van een regionaal warmtenet. Niettemin is het de bedoeling dat voor 2030 drie stadsdelen van het gas af gaan: de wijken Aalderinkshoek, Windmolenbroek en bedrijventerrein Bornsestraat. „Met de rioolwaterzuivering als kansrijke warmtebron”, doet wethouder duurzaamheid Eugène van Mierlo uit de doeken.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.