Grote kans dat de wijk Aalderinkshoek in de toekomst wordt verwarmd met energie van de nieuwe rioolwaterzuivering aan Plesmanweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote kans dat de wijk Aalderinkshoek in de toekomst wordt verwarmd met energie van de nieuwe rioolwaterzuivering aan Plesmanweg. © Frans Nikkels

Ook zonder Twence gaat flink deel Almelo van gas af, met rioolwater als warmtebron

ALMELO - De gemeente Almelo doet niet mee aan de ontwikkeling van een regionaal warmtenet. Niettemin is het de bedoeling dat voor 2030 drie stadsdelen van het gas af gaan: de wijken Aalderinkshoek, Windmolenbroek en bedrijventerrein Bornsestraat. „Met de rioolwaterzuivering als kansrijke warmtebron”, doet wethouder duurzaamheid Eugène van Mierlo uit de doeken.

  1. Harde conclusies Rekenkamer over werk aan Kanaal Almelo - De Haandrik: focus op tijd en geld, nauwelijks op de omgeving
    PREMIUM

    Harde conclusies Rekenkamer over werk aan Kanaal Almelo - De Haandrik: focus op tijd en geld, nauwelijks op de omgeving

    VROOMSHOOP - Aannemers die gemaakte afspraken over risicobeheersing niet nakwamen, de provincie die dit vervolgens niet afdwong en een focus vooral gericht op tijd en geld en níét op de risico’s voor omwonenden en hun huizen: de Rekenkamer Oost-Nederland komt met harde conclusies over de aandacht voor risico’s tijdens opwaarderen van Kanaal Almelo - De Haandrik.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.