Volledig scherm
© Bert Kamp

Op de foto met ME’er of politiepup Battje tijdens veiligheidsdag in Almelo

ALMELO - Loeiende sirenes, liters bluswater dat de lucht in wordt gespoten en spectaculaire demonstraties. Hulpdiensten pakten zaterdag uit op de veiligheidsdag in Almelo.


Traditioneel gehuld in een zwart-wit gestreept pak rent een boef zaterdagmiddag over Het Baken voor de politie uit. Achter hem aan een politieauto, busje, politie te paard en agenten op een mountainbike. De boef krijgt hulp van een man in een speciaal pak, waar al snel een politiehond op af wordt gestuurd. De demonstratie levert veel oeh’s en ah’s op vanuit het toegestroomde publiek en wordt meermaals herhaald.

Het is een van de onderdelen van de veiligheidsdag Almelo. In en rondom het politiebureau en de brandweerkazerne zetten hulpdiensten, geholpen door het weer, hun beste beentje voor om het toegestroomde publiek te vermaken. Bezoekers maken behalve met politie, ambulance en brandweer ook kennis met Halt, de dierenambulance, een duikteam, sporenonderzoek, de groene boa (jacht en visserij) en stadstoezicht.

Hoewel de open dag is georganiseerd voor mensen van alle leeftijden worden vooral kinderen in het zonnetje gezet. Bij de brandweer is een springkussen en brandweerlieden in spe kunnen oefenen met blussen. Een grote bluswagen spuit liters water over het pleintje achter de kazerne terwijl kinderen achter het stuur op de sirene mogen drukken. En bij het politiebureau zetten ouders hun kind op de foto met een ME’er of de mateloos populaire politiepup Battje.

Toch vormen de demonstraties het hoogtepunt van de dag. Op vaste tijden ziet een grote mensenmassa hoe de brandweer een brand blust en een auto openzaagt. En ook de politie toont twee keer de show met de honden en politiepaarden.

Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
© Bert Kamp

Almelo e.o.