Volledig scherm
© Frans Nikkels

Op de kermis sloeg de vonk over tussen Marietje en Gerrit uit Bornerbroek

BORNERBROEK - Ze kenden elkaar al een tijdje, want hun moeders waren vriendinnen. Maar op de kermis in Deldenerbroek sloeg de vonk over, vertellen Marietje Winkel (84) en Gerrit ten Brummelhuis (87). „Ik dacht nu moet ik doorzetten en heb haar naar huis gebracht.”  Nu is het stel 60 jaar getrouwd.

Gerrit is geboren en getogen in Stad Delden, Marietje komt uit Bornerbroek. Na hun huwelijk in 1959 gingen ze wonen in Bornerbroek. Boven de kruidenierswinkel van de moeder van Marietje, vertellen ze. „Aan een huis komen was toen moeilijk.” Ten Brummelhuis was eerst twintig jaar inkoper bij textielfabriek Spanjaard, daarna werkte hij tot zijn pensioen bij de gemeente Borne. Als specialist onroerende zaakbelasting. Zijn vrouw klom op tot chef van een confectieatelier, ook werkte ze in de winkel van haar moeder.

Actief

Het diamanten echtpaar woont thans in een betrekkelijk nieuw huis aan de rand van het dorp, met vrij uitzicht over de weilanden. Ze hebben het naar hun zin en zijn beide gezond, al gaat bij Marietje het lopen wat minder. „Maar het verstand is nog goed.” Ze doen het nu rustig aan, maar in het verleden waren beide op allerlei fronten maatschappelijk actief in Bornerbroek. Zo was Marietje vrijwilliger in de kerk, bestuurslid van de Katholieke Vrouwen Bond en lid van plaatselijke toneelclub. Met Harrie Nollen trad ze op tijdens de gala-avonden van de carnavalsvereniging. Gerrit zette zich onder meer in voor de voetbalclub. Hij was 50 jaar saxofonist bij Sint Caecilia. Ook speelde hij bij de Tiroler kapel. 

Het geheim van een goed huwelijk? „Elkaar vrij laten”, zeggen ze. Gerrit en Marietje ten Brummelhuis hebben een zoon, twee dochters en vijf kleinkinderen. Het jubileum wordt binnenkort gevierd in het Brookshoes.

Almelo e.o.