Volledig scherm
© Lars Smook

Opmerkelijk? Kapperszaak uit Almelo opent luxe salon in... Monaco!

ALMELO - Van kapperszaak in Almelo tot luxe salon in Monaco: Rijssenaar Eduard Meijerink (29) en zakenpartner Kylie Jones (28) uit Hardenberg flikten het. Het duo vloog af en toe op en neer naar de dwergstaat, om bijvoorbeeld de vrouwen van Formule 1-coureurs te knippen. Nu volgt een eigen zaak.

Prins Albert opent gebouw
Hun merk Velvet Monkey neemt binnenkort een prominent plekje in aan de 39 Avenue Princesse Grace in het vorstendom Monaco, Monte Carlo. Om bekende zakenvrouwen te stylen en vrouwen van Formule 1-coureurs van een perfecte coupe voor de Grand Prix te voorzien. In november komt niemand minder dan Prins Albert het 3000 vierkante meter grote gebouw, waarin het Overijsselse duo 80 vierkante meter tot haar beschikking heeft, feestelijk en vorstelijk openen.

Het is expansie die per toeval tot stand kwam. “Bizar eigenlijk”, zegt Meijerink als hij eraan terugdenkt. “Wij hadden in de salon in Almelo op een gegeven moment een zakenvrouw uit Monaco. Die was tevreden en nam een kaartje mee. Krijgen we vijf weken later een mailtje. Ze had uitgroei en wilde dat wij dat kwamen bijwerken. Het maakte haar niet uit dat we er voor naar Monaco moesten komen. Toen hebben we een prijsafspraak gemaakt en zijn we die kant op gevlogen.”

Maandsalaris voor knipbeurt
Zo kwam het balletje aan het rollen. De zakenvrouw vertelde als een ware ambassadrice over haar nieuwe kappers en binnen no-time gingen Meijerink en Jones eens in de vijf weken voor een dag naar de mondaine badplaats, om haar en andere zakenvrouwen te knippen. Geen goedkope aangelegenheid - “Voor sommige mensen een maandsalaris” - maar de vrouwen hadden het er voor over. “En wij zagen een interessante kans, een opportunity om op den duur in Europa uit te breiden.”

De 24-uurs tripjes naar Monaco bleken een gouden zet. Meijerink en Jones werden mede door hun opgebouwde connecties gevraagd voor een nieuwe luxueuze memberclub in de dwergstaat, waarin ruimte is voor cultuur, health en beauty. Hoewel ze pas sinds 2013 een eigen zaak runnen, besloten ze het avontuur aan te gaan.

En zo zijn ze vanaf september iedere maand vier dagen achtereen in Monaco. Om zelf vaste klanten te knippen, maar ook om hun personeel de werkwijze tot in de puntjes bij te brengen. “We verkopen zelfvertrouwen en een imago”, geeft Meijerink aan. Werknemers moeten dezelfde kunde, vibe en energie hebben als de eigenaren. “Wie mij knipt? Wij knippen elkaar.”

Librije onder de kappers
Twentse bescheidenheid is het stylistenduo vreemd. Meijerink en Jones vinden dat ze goed zijn in wat ze doen en steken dat niet onder stoelen of banken. Afgelopen jaar wonnen ze de prijs voor beste kapsalon van Nederland. “Ik vergelijk onze salon in Almelo wel eens met de Librije, het sterrenrestaurant uit Zwolle”, zegt Meijerink. “Hier ligt het verwachtingspatroon van klanten ook heel hoog. Dat is lekker, het zet ons op scherp.”

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.