Volledig scherm
De politie maakte destijds een einde gemaakt aan de gijzeling in het NPO-gebouw op het Hilversumse Mediapark en arresteerde de Almelose gijzelnemer. © ANP

Opnieuw tbs geëist tegen Almelose gijzelnemer NPO-medewerkster

ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep tegen een 35-jarige man uit Almelo tbs-behandeling met dwangverpleging geëist wegens gijzeling en doodsbedreiging van een NPO-medewerkster op het Mediapark in augustus 2017. 

Een jaar geleden werd de verdachte door de rechtbank Midden-Nederland ontslagen van rechtsvervolging omdat hij tijdens de gijzeling ontoerekeningsvatbaar zou zijn. Wel werd tbs en dwangverpleging opgelegd maar de Almeloër ging in hoger beroep. 

Het OM blijft bij de eis. Het Gerechtshof in Leeuwarden doet over twee weken uitspraak. De man zette de vrouw een mes op de keel, dwong haar het NPO-gebouw binnen te gaan omdat hij zendtijd wilde afdwingen. Hij vond dat de AIVD moest stoppen met bepaalde acties. Het slachtoffer werd op een stoel vastgebonden en een uur lang bedreigd. „Het moet voor het slachtoffer zeer angstaanjagend zijn geweest”, aldus de advocaat-generaal. De politie maakte een einde aan de gijzeling.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.