Volledig scherm
© Annina Romita

Oppassen geblazen voor scholieren Noordik in Almelo

ALMELO - De wegwerkzaamheden aan de Kolthofsingel in Almelo leveren gevaarlijke situaties op voor scholieren van CSG Het Noordik. Al met al duren de werkzaamheden nog een paar weken, tot zeker 12 december.

De twijfel slaat toe bij leerlingen van CSG Het Noordik als ze aan de overkant van de Kolthofsingel staan. De oversteek naar De Bosrand om op school te komen is doorgaans geen enkel probleem, maar de huidige situatie is anders. De weg ligt eruit door werkzaamheden en van de leerlingen wordt verwacht dat ze tussen de kranen en tractoren door slalommen.

Tempo
"Ze hebben met een school te maken en dus moeten ze het tempo aanpassen. Daarnaast wordt met grote vrachtwagens gewerkt en ook dat vergt enige nauwkeurigheid”, licht vestigingsdirecteur Gert ten Hove van het Noordik de situatie toe. Ook docent Bert Sierink maakt zich zorgen over de werkzaamheden. "Waar ik me zorgen om maak is de veiligheid van mezelf en die van de leerlingen”, aldus Sierink. "Tussen acht uur en half negen is het hier spits en fietsen er tientallen leerlingen. Als iemand dan met een grote vrachtwagen achteruit rijdt, ziet hij fietsers die er tussendoor glippen over het hoofd.”

Bedreiging
De communicatie richting de school ligt in handen van aannemer BAM. Jochem van der Bij, projectleider, is zich bewust van de gevaren. "Shovels en vrachtwagens komen bedreigend over en maken een zwaar geluid, maar gelukkig zit het transport er bijna op." Met de werkzaamheden wordt een nieuw riool aangelegd, het asfalt vervangen en het fietspad aan de kant van atletiekvereniging Sisu en Het Noordik verbreed.

Almelo e.o.