koningsdag tompouce oranje stockfoto
Volledig scherm
koningsdag tompouce oranje stockfoto © Thinkstock

Oranje leeuwen op straat bij viering Koningsdag in Aadorp

AADORP - De zeven vrouwen van het Oranjecommissie Aadorp heeft voor de viering van Koningsdag op zaterdag 27 april een programma opgezet in en om het Aahoes. Met Oranje leeuwen die rondlopen met een grabbelton.

De elfde editie van Koningsdag in Aadorp wordt gevierd van 10.00 tot 14.00 uur in de dorpskern met inbreng van de plaatselijke sportverenigingen zoals voetbalvereniging ASV '57, dat met vrijwilligers een groot voetbaldartspel voor kinderen gaat opstellen. 

Knus

„Maar”, zo legt Claudia van der Bijl van de Oranjecommissie uit, „er is nog veel meer te beleven. We hebben gewoon een knusse, gezellige en heel goed georganiseerd feest in Aadorp. Met een serie kramen en voor de kinderen een leuke kleedjesmarkt, plus een enorme stormbaan. We zochten begin april nog naar vrijwilligers om die baan te bemensen, maar dat is allemaal gelukt.”

Mannen

De Oranjecommissie bestaat uit zeven vrouwen, onder wie Van der Bijl. „De mannen helpen wel mee hoor. Ze mogen de kramen opbouwen”, lacht ze. „De kramen bieden we gratis aan. We hebben een gevarieerd aanbod, van Jan Dekker van Vino Panini wijnen tot de streekproducten van de Buter Hoeve uit Vriezenveen.”

Voorwerk

De commissie heeft het nodige voorwerk gedaan. Zo zijn alle kinderen van de Dalton basisschool De Tweeklank persoonlijk uitgenodigd. „Ze kregen via school een brief met daarbij een aantal bonnen. Met die bonnen kunnen ze bijvoorbeeld een glas ranja en een zak popcorn ophalen, meedoen met de activiteit slijm maken én een greep doen in de grabbelton.”

Voor de laatstgenoemde activiteit moeten de kinderen wel op zoek naar één van de aanwezige Oranje leeuwen. Deze in oranjekleurig leeuwepak gestoken vrijwilligers lopen rond met een grabbelton. 

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.