Oranjekoorts in Almelo: ‘We zijn helemaal wild van het Nederlands elftal’

VideoALMELO - De voortuin van de familie Hankel ademt oranje. Grote en kleine vlaggetjes met de Hollandse leeuw erop wapperen rondom de partytent die vanbinnen wordt verlicht door feloranje feestlicht. Alles om de Oranje Leeuwinnen aan te moedigen op het WK in Frankrijk.

„Hier thuis gaat het alleen maar over het Nederlands elftal en nergens anders over”, zegt de 21-jarige Laura Hankel. Al jaren is het vierkoppige gezin uit de G.T. Rietveldstraat helemaal wild van Oranje en steekt dit niet onder stoelen of banken. „Als de mannen of de vrouwen meedoen aan een EK of WK versieren we de tuin met allerlei feestspullen van Oranje.”

  1. Verdwenen schnitzel
    PREMIUM

    Verdwenen schnitzel

    Iedereen heeft thuis waarschijnlijk wel eens meegemaakt dat een reep Tony Chocolonely, een voorraad Raket-ijsjes of een bakje frambozen zijn verdwenen op het moment dat je het wilt opeten. In het eerste geval van een verdwenen reep chocolade geef ik onmiddellijk toe dat ik de hoofdverdachte ben bij ons thuis. Deze week hadden we echter een ander ‘verdwenen voedselschandaal’. Er was een schnitzel foetsie. Mijn man had dat door hemzelf heerlijk goudbruin gebakken lapje vlees op een bord met aardappels en asperges in de koelkast gezet om de volgende dag te versmaden.

Almelo e.o.