Volledig scherm
Vertrekkende gasten van café De Molenhof daags na de dodelijke steekpartij in Reutum. © Alfons Weierink

Oud-voetbalprof Ruud ter H. moet huis verkopen na schikking met schuldeiser

ALMELO - Schuldeiser Home-NRG heeft een overeenkomst gesloten met oud-profvoetballer Ruud ter H. over het terugbetalen van een zakelijke schuld. Het bedrijf laat daarvoor ruim 30.000 euro aan vorderingen vallen. Ter H. verkoopt in ruil daarvoor zijn huis om de restschuld te kunnen betalen.

Dat bleek dinsdagochtend in de rechtbank in Almelo, waar de tot 12 jaar cel veroordeelde Ter H. zelf niet aanwezig was.

Zonnepanelen niet betaald

Groothandel Home-NRG leverde Ter H. grote partijen zonnepanelen. Daarna installeerde het bedrijf van de oud-speler van FC Twente ze bij klanten. Nadat er lange tijd werd betaald voor de geleverde zonnepanelen, stokten afgelopen april de betalingen.

Ter H., die dit jaar tot een jarenlange celstraf werd veroordeeld voor het doodsteken van Roelof Esman uit Winterswijk en in De Karelskamp zit, had daarna nog bijna 85.000 euro open staan bij het bedrijf. De directeur van Home-NRG liet daarna beslag leggen op alle bezittingen van Ter H..

Water bij de wijn

Dinsdagochtend bleek in de rechtbank dat er op het allerlaatste moment een overeenkomst was gesloten tussen Home-NRG en Ter H.. „Om 08.00 uur vanochtend kreeg ik een e-mail van Hans Speijdel, de advocaat van Ter H.”, zei Timo Kivik of Beernink, de advocaat van Home-NRG. 

De groothandel bleek bereid de vordering te laten zakken tot 50.000 euro. Daarbovenop worden de beslagen op het huis en de bankrekeningen opgeheven, zodat Ter H. zijn woning kan verkopen. Uit de opbrengst van die verkoop wordt de vordering daarna afgelost.

Het kort geding ging toch door omdat advocaat Kivik of Beernink wilde dat de rechter de overeenkomst zou opnemen in het proces-verbaal van de zitting. Daarmee zou de afspraak officieel op papier staan.

'Dreigde met faillissement'

Dat Home-NRG bereid was ruim 30.000 euro van de openstaande schuld te laten vallen, komt volgens betrokkenen omdat Ter H. dreigde zich persoonlijk failliet te laten verklaren. In dat geval zou een curator zijn woning en andere bezittingen moeten verkopen, om de opbrengsten daarna te verdelen onder partijen die nog geld van Ter H. moeten krijgen.

Home-NRG vreesde dat er in dat geval minder over zou blijven dan de 50.000 euro die nu betaalt moet worden.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen