Volledig scherm
Een van de beschadigde trucks.

‘Oud-werknemer Rensink Almelo nam wraak met vernielingen’

ALMELO - Een oud-werknemer van transportbedrijf Rensink wordt ervan verdacht op 15 mei van dit jaar uit wraak tien trucks en hijsmateriaal van zijn vroegere werkgever vernield te hebben. Ook zou hij geprobeerd hebben brand te stichten. Geschatte schade: twee ton. Dinsdag stond de 59-jarige Hendrik S. uit Almelo voor de rechter.

De hoofdverdachte is volgens het OM ‘met gedoe’ vertrokken bij het transportbedrijf. Rensink adviseerde daarnaast negatief om hem elders in dienst te nemen. In de ogen van het OM zou hij vijf maanden geleden daarom wraak willen nemen, door zeilen van trucks te vernielen en brand te stichten in een loods. Dat eerste lukte, dat tweede niet helemaal. Door een zuurstoftekort doofde het vuur. S. werd gezien op camerabeelden, daarnaast heeft hij een motief. „Het lijkt op een wraakactie”, aldus officier van justitie Sandra Leusink.

Zwijgrecht
S. werd direct na de vernielingen en poging tot brandstichting door de politie aangehouden. Sinds die tijd zit S. vast en ontkent hij dat hij verantwoordelijk is voor de strafbare feiten. Hoewel hij zich beroept op zijn zwijgrecht, zei zijn advocaat Marco van Leussen gisteren dat S. ‘bang is dat hij er wordt ingeluisd door Rensink’.

Rots in de branding
Daarnaast maakt S. zich zorgen om zijn gezin. Zijn uitkering is stopgezet, er is beslag gelegd op zijn spaargeld en zijn dochter moet binnenkort een ingrijpende operatie ondergaan. „Hij is voor het gezin de rots in de branding”, aldus Van Leussen.

Onderzoek
De zaak tegen de Almeloër werd gisteren door de rechter voor de tweede keer aangehouden, omdat het OM nog verder onderzoek wil doen. Wel werd de voorlopige hechtenis van S. tot de volgende zitting geschorst.

Almelo e.o.