Volledig scherm
Het oude stadhuis in Almelo © Bert Kamp

'Overeenkomst oude stadhuis Almelo aan raad voorleggen’

ALMELO - De gemeenteraad van Almelo neemt dinsdagavond een besluit over het oude stadhuis. Een ruime meerderheid van de raad is voorstander van het plan van Projectbureau Hergebruik Gebouwen, die het gebouw wil strippen om er onder meer 85 appartementen en horeca te realiseren.

Na het raadsbesluit krijgt Hergebruik Gebouwen drie maanden de tijd om het ambitieuze plan voor het oude stadhuis verder uit te werken. Dat moet dan uitmonden in een overeenkomst met de gemeente Almelo.

Strekking
De VVD-fractie wil dat het college deze overeenkomst straks eerst gaat bespreken met de gemeenteraad. Dat is de strekking van een motie, die de liberalen dinsdagavond indienen. „De omvang van het project vraagt hierom. Bovendien wordt hiermee de positie van de raad als controlerend orgaan recht gedaan”, motiveert de VVD, overigens één van de weinige partijen die niets ziet in de plannen van Hergebruik, die het oude stadhuis wil strippen om er 85 appartementen en horeca te realiseren.

Bankgarantie
Onderdeel van de overeenkomst is een bankgarantie. Over de hoogte van de bankgarantie worden momenteel gesprekken gevoerd met Demajo Beheer, de onroerendgoedmaatschappij van Bennie Lenferink, de investeerder waarmee Hergebruik Gebouwen in zee is gegaan. Op voorspraak van VVD, PvdA, D66 en Leefbaar Almelo is een bankgarantie nodig.

Almelo e.o.