Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Zwanenberg in Almelo. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Overname soepgigant Struik door Zwanenberg Almelo mag doorgaan

ALMELO/VOORTHUIZEN - Als het aan de Autoriteit Consument en Markt ligt, staat niets een overname van soep- en sauzenproducent Struik door het vleeswaren- en vleesconservenfabrikant Zwanenberg uit Almelo in de weg. De waakhond laat weten geen bezwaren te hebben.

De partijen legden de plannen begin deze maand voor bij de toezichthouder. Nu de goedkeuring binnen is, kunnen de bedrijven de overname verder afronden. Die procedure is waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2020 rond. 

Struik is op dit moment nog in eigendom van de familie Van Drie, bekend van een groot aantal kalverslachterijen. De soepfabriek werd in 2016 overgenomen van de familie Struik die het bedrijf begin jaren vijftig van de vorige eeuw begon. 

Meatpoint

De soepproducent, bekend van de slogan ‘’t is Struik wat ik gebruik’, valt straks net als Zwanenberg Food Group onder het moederbedrijf Meatpoint. Op dit moment werken er meer dan 400 mensen bij Struik. Wat Meatpoint in petto heeft voor de soepfabriek in Voorthuizen is nog niet bekend. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.