Volledig scherm
© Thinkstock

Panalytical uit Almelo slaat handen ineen met Brits zusterbedrijf

ALMELO - Het Almelose bedrijf Panalytical wordt samengevoegd met het Britse Malvern Instruments. Volgens corporate marketing director Pieter de Groot heeft de samenvoeging geen gevolgen voor het personeel.

Panalytical, voormalig onderdeel van Philips, maakt röntgenbuizen en -meetapparatuur. Het bedrijf, met vestigingen in Almelo en Eindhoven, heeft 1.000 werknemers, waarvan circa 400 in Almelo. Instrumentenmaker Malvern, met het hoofdkantoor in de gelijknamig Britse stad, heeft 730 werknemers. Beide bedrijven behoren tot de Spectris Group, dat besloten heeft tot samenvoeging.

Geen banen
Volgens De Groot is fusie goed voor het bedrijf en goed voor de klanten. ,,Het besluit is daarom ook goed gevallen in Almelo”, aldus De Groot. ,,De fusie kost geen banen en is gericht op groei.” In een document voor het personeel wordt ingegaan op de gevolgen. Volgens dat document is de samenvoeging niet ingegeven door kostenbesparingen. Er is geen doelstelling om de werkgelegenheid te verkleinen of productielocaties samen te voegen.

Organisatiestructuur
Wel komen er wijzigingen in de organisatiestructuur die mogelijk gevolgen hebben. Ook worden de twee hoofdkantoren in Almelo en Malvern samengevoegd. Over dat laatste zegt De Groot: ,,In Almelo werken zeven mensen en in Engeland ook zeven. En die zijn 50 procent van hun tijd op reis. Dus ook voor hen zullen de gevolgen beperkt zijn. Waar het hoofdkantoor staat is niet zo heel relevant. Ik zit nu bijvoorbeeld in Engeland.” Het bedrijf werkt nog aan een integratieprogramma, dat mogelijk tot twee jaar kan duren.

Almelo e.o.