Volledig scherm
© Frans Nikkels

Pannenkoekenboot Almelo in moderner jasje, maar nostalgie blijft

ALMELO - De nostalgie van de pannenkoekenboot moet blijven, maar de inrichting wordt wel moderner: een pannenkoekenhuis nieuwe stijl. Poppies Pannenkoekenboot opent aan het eind van het jaar de deuren.

Ze zijn druk aan het verbouwen op de boot, de jonge ondernemers Jesmin van Limbeek en Kevin Beuving. Ze zijn de nieuwste huurders van de pannenkoekenboot, in de Centrumhaven. Met behulp van familie en vrienden wordt de boot omgetoverd tot modern restaurant met industriële uitstraling. De kleine raampjes, het vele houtwerk en het deinen op het water moeten ervoor zorgen dat de boot toch het nostalgische gevoel behoudt.

‘Perfecte locatie’
„We hebben de afgelopen tijd meerdere locaties bekeken om een restaurant te beginnen”, vertelt Kevin Beuving. „Toen kwam de boot voorbij als optie. De locatie is perfect: dichtbij het nieuwe stadhuis, de kade die helemaal opgeknapt wordt en het Indiëterrein vlakbij. Bovendien heeft Almelo geen pannenkoekenhuis en we denken dat daar wel behoefte aan is.”

De Zoete Bezigheid
De boot was al ingericht als restaurant, inclusief een complete keuken. Het is nu vooral nog schilderwerk en inrichten. Jesmin van Limbeek is ook eigenaresse van De Zoete Bezigheid, aan de Kerkstraat. Het zijn straks twee aparte bedrijven, maar de samenwerking wordt wel gezocht. „Op de boot willen we ook goede koffie gaan schenken en serveren we taart van De Zoete Bezigheid”, vertelt Van Limbeek. Daarnaast denkt het stel aan arrangementen met bezoek aan beide zaken.

Feesten
Er zijn nog meer grote plannen met de pannenkoekenboot. Het restaurant gaat van woensdag tot en met zondag open. Er is plek voor ongeveer tachtig mensen in de boot, en op het dek kan nog eens zo’n aantal gasten terecht. Als de vergunning rondkomt, komt er een terras op de kade en de boot kan gehuurd worden voor partijen en trouwfeesten. „Maar dat moeten we allemaal nog verder uitwerken.”

Een van de twee jonge ondernemers is straks altijd op de pannenkoekenboot te vinden. Er komt een kok, die behalve pannenkoeken gerechten als spareibs en kipsaté bereidt, net als poffertjes en American pancakes. „Het moet voor ieder wat wils bieden”, vertelt Beuving. „Het wordt kindvriendelijk, maar het is ook een volwassen restaurant.”

Als alles meezit gaat Poppies Pannenkoekenboot aan het eind van dit jaar open, als de hele verbouwing klaar

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.