Volledig scherm
Geduld bij de betaalautomaat van ZGT dinsdagmiddag. © Wim Goorhuis

Parkeerchaos bij ZGT in Almelo: patiënten te laat op afspraak

ALMELO - Rondcirkelende automobilisten, wachtrijen bij de betaalautomaat en foeterende patiënten. Het is dinsdag een puinhoop op en rond de parkeerplaats van ziekenhuis ZGT. 

„Verschillende patiënten zijn daardoor te laat op hun afspraak gekomen”, zegt een medewerker van het ziekenhuis. ZGT adviseert patiënten om op tijd van huis te gaan. De parkeerplaats van ZGT krijgt nieuwe toegangsapparatuur. De vervanging is nodig omdat slagbomen en betaalautomaten technisch ‘op’ zijn. 

De vernieuwing moet een einde maken aan storingen. Maar de werkzaamheden gaan dinsdag gepaard met veel overlast. „Je mag wel onder de slagboom door, maar er is geen parkeerplaats”, verzucht een man die er volgens eigen zeggen een kwartier over heeft gedaan voor hij een plek heeft gevonden voor z’n auto. Verschillende automobilisten hebben tien minuten rondgereden voordat ze kunnen parkeren. 

Automaat

Op de parkeerplaats zelf wordt iedere plek waar een auto kan staan benut. Zelfs invalidenparkeerplaatsen worden ingenomen door ‘gewone’ automobilisten. En wie een parkeerplaats heeft gevonden en z’n afspraak heeft gehaald wacht nóg een hindernis: de parkeerautomaat. Ook daar is er de hele dag sprake van filevorming en vertraging.

Tijdelijk

Een woordvoerder van het ziekenhuis geeft aan dat de overlast tijdelijk is. „We zijn op dit moment druk bezig met een uitbreiding van ons parkeerterrein in Almelo. Er komen 80 extra plekken voor het ziekenhuis en nog eens 40 extra plekken bij onze spoedpost. Daarmee willen we parkeermogelijkheden voor onze patiënten en bezoekers verbeteren. Daarnaast zijn er de noodzakelijke aanpassingen gedaan in de slagbomen en parkeerautomaten. Helaas gaan dit soort werkzaamheden nooit helemaal zonder overlast, maar we proberen dit wel zoveel mogelijk te beperken.”

ZGT adviseert patiënten om op tijd van huis te gaan als ze een afspraak hebben.  Eind volgende week is de meeste overlast voorbij; in mei moet de nieuwe situatie in Almelo volledig in gebruik zijn.

Almelo e.o.