Het debatteam van Het Noordik gaat naar het NK. Vanaf links: Anner Kramer, Stef Kleine Staarman, Julia Gerritsen, Roy Davenschot en Max Hospers.
Volledig scherm
Het debatteam van Het Noordik gaat naar het NK. Vanaf links: Anner Kramer, Stef Kleine Staarman, Julia Gerritsen, Roy Davenschot en Max Hospers. © Marieke Amelink

Pas op voor Julia uit Almelo, want die discussieert je totaal omver: ‘Ik vind niets leuker dan debatteren’

5 vragen aanALMELO - Als je haar aan de telefoon hebt, lijkt het alsof je een door de wol geverfd Kamerlid spreekt. Julia Gerritsen (18) uit 6 vwo van Het Noordik geldt niet voor niets als één van de beste jonge debaters van Nederland. Met haar team mag ze dat begin 2022 bewijzen tijdens het NK Debatteren in Nijmegen. 

  1. Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden
    PREMIUM
    ons dna

    Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden

    „Ze genieten er allemaal van”, zegt Dini Jurg. Ook de fjordenpaarden Bassie en Flurk lijken het best te vinden. Soms wel twintig keer per week krijgen ze een huifbed op hun rug en lopen ze daar rondjes mee. In het bed een lichamelijk en/of geestelijk beperkte cliënt, die als het ware liggend paardjerijdt. Dat is plezierig, het ontspant, op alle mogelijke manieren. „Ze krijgen een massage van de paarden.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.