Volledig scherm
© Christian van der Meij

Passantenonderzoek rond plek van Almelose moord

ALMELO - Zeven leden van het team grootschalige opsporing van de politie deden zondag aan het eind van de middag en het begin van de avond nader onderzoek naar de moord op Ribanna van Montfoort (29). Het levenloze lichaam van de jonge vrouw werd zondag, precies twee weken geleden, aangetroffen in haar woning aan De Ruyterstraat in de Almelose wijk Rumerslanden.

Nog dezelfde avond werd buiten Almelo haar vriend Rawi R. (29) uit Enschede aangehouden. De man zou er vandoor zijn gegaan nadat buren in de woning een pistoolschot hadden gehoord. Het stoffelijk overschot van Ribanna werd door de politie gevonden, kort nadat 112 was gebeld.

Nieuwe vragen
Kennelijk zijn er nog losse eindjes in het onderzoek. Tussen kwart over vier en acht uur deed de politie aanvullend buurtonderzoek en een passantenonderzoek. Enkele bewoners die de politie in het buurtonderzoek vlak na de moord al had gesproken, werden gistermiddag opnieuw bezocht. De recherche had voor een aantal buren nog aanvullende vragen.

In de Ruyterstraat en in het nabijgelegen Schelfhorstpark werden wandelaars door rechercheurs aangesproken en ondervraagd. Daarbij werd de passanten een foto van Ribanna getoond met de vraag of ze haar op de dag van haar dood nog hadden gezien of gesproken. Het passantenonderzoek werd ook in het park gedaan, aangezien Ribanna daar vaak haar twee golden retrievers uit liet. Op de ochtend van haar dood was ze nog naar de ringtraining van de Kynologenclub Almelo geweest.

Eerder onderzoek
Afgelopen week zocht de politie ook in de directe omgeving van de woning van Ribanna van Montvoort en rond het huis van verdachte Rawi R. aan de Berghuizenbrink in Enschede. Die zoektocht zou zijn ingesteld, omdat het moordwapen nog steeds niet boven water is.

Almelo e.o.