Een nagenoeg lege bus rijdt door de Windmolenbroek in Almelo. Zonde, vindt buurtbewoner Peter Tuinman, die hierover al meermaals, tevergeefs, aan de bel trok.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nagenoeg lege bus rijdt door de Windmolenbroek in Almelo. Zonde, vindt buurtbewoner Peter Tuinman, die hierover al meermaals, tevergeefs, aan de bel trok. © Lenneke Lingmont

Peter Tuinman (66) uit Almelo is al jaren klaar met de lege bussen in zijn wijk, maar niemand luistert

ALMELO - In Twente zullen, net als dit jaar en vorig jaar, ook in 2022 vermoedelijk minder bussen rijden, anders kan het niet uit. Dat stuit op protest, maar Peter Tuinman uit Almelo wil daarentegen al tien jaar van die bijna lege bussen in zijn wijk af. Hij baalt van de verspilling. Zijn klachten leverden niets op. Brengt corona daar nu verandering in? 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.