Volledig scherm
© Jelle Krekels

Peuterspeelzaal en kinderopvang in Almelo samengevoegd

ALMELO - Kinderopvang en peuterspeelzaal in Almelo worden in 2017 samengevoegd, zodat 2- en 3-jarigen van alle afkomsten bij elkaar zitten.

Bij het commerciële kinderdagverblijf komen vooral kinderen van twee werkende ouders. Op de peuterspeelzaal zitten vooral kinderen uit gezinnen met één werkende ouder of ouders met een uitkering. Om de verschillen weg te nemen en kinderen te mengen begint Almelo op 1 januari met een proef waarbij kinderopvang en peuterspeelzaal worden samengevoegd.

Vanaf 2018 is dit in heel Nederland verplicht. Om daar op in te spelen brengt Almelo dit het komend jaar vast in de praktijk. Stichting Kinderopvang Almelo (SKA) en kinderopvang De Cirkel voeren nu nog het peuterspeelzaalwerk uit. In 2017 gaan ook Small steps, kinderopvang Muissie, Het Paleis en Het Kinderatelier dat doen.

In de praktijk betekent het dat kinderen die nu naar de peuterspeelzaal van SKA en De Cirkel gaan, straks naar een regulier kinderdagverblijf van een van de andere vier aanbieders kunnen. Zij komen daar in de groepen bij de kinderen van het kinderdagverblijf.

Almelo e.o.