Het roze van Amsterdam kwam voor even naar Almelo, tijdens Pink Drink, een feest voor homo’s en lesbiennes, maar ook voor hetero’s.
Volledig scherm
Het roze van Amsterdam kwam voor even naar Almelo, tijdens Pink Drink, een feest voor homo’s en lesbiennes, maar ook voor hetero’s. © Lenneke Lingmont Fotografie

Pink Drink in Almelo geeft 'verbonden gevoel'

ALMELO - Een super goede sfeer en geen narigheid. Organisator Erik Dierink is zeer te spreken over de eerste editie van Pink Drink, een feest voor homo’s en lesbiennes, hetero's en transgenders.

Een dag na de eerste editie van Pink Drink, een feest voor hetero's, homo's, transgenders en lesbiennes, leeft Erik Dierink nog altijd op een roze wolk. De organisator heeft net als de gasten genoten, zegt hij. Van het heerlijke fingerfood, van de oesters, van de muziek maar vooral van de saamhorigheid die hij voelde onder de 150 bezoekers van het feest in de businesslounge van Heracles Almelo. „Iedereen heeft zich gehouden aan de dresscode, wit, en dat gaf een groot verbonden gevoel”, zegt Dierink. „Wit is de kleur van eenhuid, zuiverheid, puurheid; het was alsof we allemaal broeders en zusters waren, heel bijzonder.”

De gasten werden ontvangen door twee 'doorbitches', een transgender bood ze een roze drankje aan. Pink Drink krijgt zeker een vervolg, geeft Dierink aan. „We willen volgend jaar een stapje groter en professioneler.” 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.