Volledig scherm

Pius X College in Almelo niet langer zwak

ALMELO - De vwo-afdeling van het Pius X College aan de Cesar Franckstraat wordt niet langer als zwak beoordeeld voor de Onderwijsinspectie. Dat meldt de inspectie desgevraagd.

Eind vorige week presenteerde de Onderwijsinspectie de lijst zwakke en zeer zwakke scholen in Nederland. Op die lijst stond ook Pius X. Maar het zijn de gegevens van 1 september. Op 4 oktober heeft de school een nieuwe controle gehad en daarbij heeft de inspecteur geoordeeld dat de school weer aan de eisen voldoet en een voldoende scoort.

Oude status
Ondanks dat de school al ruim anderhalve maand weer aan de normen voldoet, maakte de Onderwijsinspectie Pius X eind vorige week toch nog de oude status bekend. Volgens een woordvoerder van de Onderwijsinspectie kan dat niet anders. „Bij een controle naar aanleiding van een verbeterplan op 4 oktober bleek dat de school niet meer zwak is. Maar vervolgens gaat er door de systemen van de Onderwijsinspectie minstens zes weken overheen voordat de status wordt bijgewerkt. Pius X hoort bij de 3 procent van de scholen waarbij de gegevens van 1 september niet meer actueel zijn.”

Almelo e.o.