Volledig scherm
Pleinconcert Almelo © Bert Kamp

Pleinconcert Almelo: het kost wat, maar dan heb je ook wat

ALMELO - De Koornmarkt in Almelo was zaterdag voor de dertiende keer het decor van het Pleinconcert, een initiatief dat jonge mensen in contact brengt met klassieke muziek. Volle terrassen, 500 stoelen waarvan een groot deel continu bezet was; de organisatie mocht niet klagen.

Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Jan Krol, voorzitter van de Stichting Pleinconcert, geniet deze zaterdag van de optredens op de Koornmarkt. Of het nu de Big Basement Band van de Kaliber Kunstenschool, het Leerorkest Music2gether of het Twents Jeugd Symfonie Orkest is; Krol mag er graag naar luisteren, omdat het een positief gevoel teweeg brengt. „Als je dan die kinderen op het podium een handkus ziet geven naar hun ouders, voor het optreden... Zo aandoenlijk en ontroerend.”

Rib uit het lijf
Een podium waar de stichting wel een flinke duit voor heeft betaald. "We werken met een begroting voor dit Pleinconcert van 35.000 euro, een groot deel gaat naar het podium. Het is een rib uit het lijf, maar je moet gewoon een goed podium hebben", laat Krol weten. Hoe het concert dan toch voor iedereen gratis kan zijn? "Door de sponsoren", erkent Krol. "Almelo Promotie, Urenco, de omliggende horeca; er zit heel veel goodwill bij."

Cor Bakker
De orkesten worden muzikaal begeleid door pianist Cor Bakker. "Mensen zeggen wel eens; alweer Cor Bakker? Maar het is een geweldige kerel, voor hem is niets teveel. En dit concept werkt. Dan houden we het zo."

Almelo e.o.