Volledig scherm
© Christian van der Meij

‘Poëzie onder het viaduct’ in Almelo is goed gelukt

ALMELO - Wat rijmt er op viaduct? Zo begon de poëtische avond ‘Poëzie onder het viaduct’ zaterdagavond in Almelo. „Gelukt”, klinkt het spontaan vanuit het publiek.

Een volle maan, een spoorviaduct over het mistige Twentekanaal en tien dichters van serieus kaliber. Wie het tafereel passeert wordt verrast door een galm van Neerlandstalige poëzie én muziek.

Misschien niet de meest romantische plek om gedichten hartstochtelijk voor te dragen. Maar voor het Paco Plumtrek Pop-uP programma toch één van de mooiste locaties in Almelo. De heldere maan aan de zwarte hemel, het flakkerende aarsenschijnsel, de meeslepende accordeonmuziek en de onderlinge gezelligheid maken de voordrachten tot een mysterieus en poëtisch geheel.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.