Volledig scherm

Politie Almelo tijdens nachtdienst druk met Pokémon-hype

ALMELO - De politie Almelo kreeg in de nacht van maandag op dinsdag diverse meldingen van 'verdachte situaties'. In veel gevallen bleek het te gaan om spelers van het spel Pokémon Go, dat in een paar dagen tijd super-populair geworden is.

Abracadabra
"Voor ons was het eerst ook 1 groot abracadabra-verhaal, maar na vandaag zijn wij er helemaal in thuis", schrijft de Almelose sterke arm.

Deelnemers aan het spel moeten middels een app op de telefoon Pokémon zoeken, die via een kaart ergens in de buurt rondzwerven.

Druk op straat
"Vanaf verschillende locaties werden tijdens de late en nachtdienst verdachte situaties en overlastmeldingen gemeld", aldus de politie. "Zo kwamen we spelfanaten tegen aan de Paganinistraat, Oranjestraat, Beeklustpark en de H.R. Holstlaan. In 9 van de 10 gevallen bleek het uiteindelijk om jongeren te gaan die een Pikachu of Rattata gesignaleerd hadden. Het houdt je in ieder geval bezig tijdens zo'n nachtdienst zullen we maar zeggen. Zelden zoveel mensen 's nachts op straat zien lopen."

Tips
Het Almelose korps heeft nog wel een paar tips voor spelfanaten die vaak met de ogen op het scherm gericht zijn: "Ons advies is dan ook om lekker het spel te blijven spelen, maar wel rekening te houden met de veiligheid en je omgeving."

Ook privé-terreinen zomaar betreden is geen goed idee, aldus de politie. "Ga bijvoorbeeld niet zomaar onaangekondigd of zonder toestemming een pand of tuin binnen omdat daar toevallig een Weedle of een Pidgey zit. En om ongelukken te voorkomen: kijk af en toe ook nog eens om je heen in plaats van alleen op je telefoon!"

Almelo e.o.