Volledig scherm

Politie betrapt 34 mensen met telefoon in hand op 'dodenweg' N36

ALMELO - Bij een verkeerscontrole op de N36 tussen Almelo en Hardenberg zijn woensdag 35 automobilisten bekeurd. Daarvan kregen er 34 een bon omdat ze tijdens het rijden hun telefoon in de hand hadden. Eén automobilist kreeg een boete voor het niet goed zekeren van de lading.

De controle had woensdag plaats nabij Sibculo in de gemeente Hardenberg. Er werd gecontroleerd tussen 07.30 uur en 11.00 uur. 

Controles waren aangekondigd

De politie kondigde driekwart jaar geleden al aan extra te gaan controleren op de N36. Eén van de dingen waar de politie op wilde gaan letten, is het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Uit eerdere controles is volgens de politie vastgesteld dat veel bestuurders die over de N36 rijden met andere zaken bezig zijn dan het verkeer. Coördinator Ben Steinmeijer van het team Verkeer zei daar destijds over: "Je moet dan denken aan niet-handsfree bellen of appen met een smartphone."

Op de N36 gebeuren regelmatig ongelukken.  De afgelopen tien jaar kwamen er meer dan 15 mensen om het leven op de 36 kilometer lange weg tussen Ommen en Almelo en raakten er tientallen zwaargewond.

Poll

Politie betrapt 34 mensen met smartphone in hand op 'dodenweg' N36

  • Leren mensen het nu nooit? (87%)
  • Zo erg is het niet, je zit toch ook aan de radio? (3%)
  • Dom, maar is ieders eigen verantwoordelijkheid (10%)
1818 stemmen

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.