Politie bij het ZGT, voor een applaus richting het zorgpersoneel in Almelo. Ook de brandweer deed mee.
Volledig scherm
Politie bij het ZGT, voor een applaus richting het zorgpersoneel in Almelo. Ook de brandweer deed mee. © Twitter ZGT

Politie en brandweer zetten zorgpersoneel Almelo in het zonnetje met applaus en sirenes

ALMELO - Een leuke verrassing voor het personeel van ziekenhuis ZGT in Almelo deze donderdagmiddag. De hardwerkende mannen en vrouwen werden in het zonnetje gezet met een applaus door de andere hulpdiensten zoals de brandweer en politie. En dat is niet alleen een door te klappen, maar ook via loeiende sirenes.

Het eerbetoon aan de medewerkers van het Almelose ziekenhuis is op poten gezet door de brandweer Twente en de politie Almelo. Met sirenes van dienstauto's en een daverend applaus van agenten en brandweermensen werd voor de deur van het ZGT een momentje in acht genomen om de medewerkers te bedanken voor het zware werk wat ze doen tijdens deze coronacrisis. 

Op Twitter deelt het ZGT een korte video van het applaus, met de hashtag #SamenSterk en #samentegencorona. Ook vorige maand werd er een grote applaus-actie georganiseerd om de zorg in het zonnetje te zetten.

Ziekenhuisopnames in Twente en Nederland

Vandaag werd ook bekend dat er tot nu toe 194 Twentenaren in het ziekenhuis zijn opgenomen na een besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag bekendmaakte. De afgelopen 24 uur steeg het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames met vijf. Landelijk kwamen er 148 sterfgevallen erbij, maar worden opnieuw minder mensen in het ziekenhuis opgenomen na een coronabesmetting.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.