Volledig scherm
Logo van McDonalds. © Piroschka van de Wouw

Politie grijpt in bij Horror McDrive in Twente en Achterhoek

Het ingrijpen van de politie vrijdagavond in Doetinchem bij de McDonalds heeft tot veel boze reacties op Facebook geleid. De McDonalds en de Gamma hielden vanwege Halloween samen een Horror McDrive. Speciaal hiervoor was de McDrive omgetoverd in een spookhuis en liepen mensen verkleed rond om de bezoekers angst aan te jagen. Het evenement trok zo veel bezoekers dat het verkeer compleet vastliep. Ook in Almelo was het raak bij de McDrive en moest de politie eraan te pas komen om het verkeer in goede banen te leiden. 

Volledig scherm
De politie had de weg afgesloten in Doetinchem. © News United

Meerdere McDrives in Nederland organiseerden een Horror McDrive in het teken van Halloween. Vorige week werden ze al georganiseerd in Hengelo en Enschede. Dat ging goed. Gisteren liep het dus spaak in Doetinchem, Almelo en Arnhem. Het evenement in Doetinchem en Almelo was eenmalig, in Arnhem doen ze zaterdagavond weer een poging tot een Horror McDrive bij de GelreDome.

Doetinchem: veel meer mensen dan verwacht

Op Facebook hadden enkele honderden mensen zich aangemeld voor het evenement dat was aangemaakt. Medewerkers van de Gamma zeggen dat ze niet verwacht hadden dat er zo veel mensen op af zouden komen. Veel bezoekers kwamen van ver. Op Facebook geven enkelen aan bijna een uur in de auto te hebben gezeten om vervolgens in een file voor Doetinchem te stranden. 

Quote

Dan blijkt maar weer dat het organise­ren van evenemen­ten een vak is.

Hérald van de Bunt, Directeur GelreDome

Het verkeer liep vast op de N317 vanuit Etten, op de Terborgseweg en op de snelweg A18 door de grote massa aan auto's die richting de McDrive aan de Ettenseweg wilde. Medewerkers van de McDonalds hebben eerst zelf het verkeer proberen te regelen. ,,Daarna hebben wij ingegrepen’’, zegt een woordvoerder van de politie. Die zette de afrit van de A18 af. Rijkswaterstaat heeft matrixborden langs de snelweg geplaatst met de mededeling dat McDonalds niet meer bereikbaar was. De politie stuurde automobilisten weg. Voetgangers mochten nog wel naar de McDonalds lopen.

Almelo: druk, druk, druk

Op de woonboulevard en de Weezebeeksingel stond het verkeer ook vast vrijdagavond vanwege de Horror Drive . De politie moest eraan te pas komen om het verkeer in goede banen te leiden. Vooraf was niet verwacht dat er zo’n grote toeloop op de actie zou zijn. 

Arnhem: vanavond hulp van GelreDome

Volledig scherm
Taferelen van de Horror McDrive. © News United

Ook de wegen rondom stadion GelreDome in Arnhem liepen vrijdagavond vast door de drukte bij McDonalds. De Arnhemse vestiging van de fastfoodketen mag vanavond gebruik maken van de parkeerplaats van stadion GelreDome om hun Horror McDrive uit te voeren. ,,Het evenement bij McDonalds speelt zich af voor de McDrive. Ik heb begrepen dat de rij wachtende auto’s tot op de openbare weg stond. We hebben na overleg met McDonalds en de gemeente besloten dat het terrein rondom het stadion als buffer ter beschikking te stellen. De bezoekers op de parkeerplaats van GelreDome kunnen aansluiten in de rij”, zegt directeur Hérald van de Bunt van Gelredome.

De stadiondirectie was op de hoogte van het evenement McHorror. ,,Dan blijkt maar weer dat het organiseren van evenementen een vak is. Anders was de organisatie dit niet overkomen. Je moet rekening houden met dit soort zaken, zodat je erop in kunt spelen”, vindt Van de Bunt. ,,We willen wel dat het evenement van McDonalds vanavond ook doorgaat. Vandaar dat we meewerken aan de oplossing van het probleem. Voorwaarde is wel dat ze het terrein schoon achterlaten, want morgen speelt Vitesse tegen Fortuna. Dan moeten we weer gasten ontvangen.’’

Almelo e.o.